Saffransscones med Het lingonsylt
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Saffransscones med Het lingonsylt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6-8 stycken
  • Scones
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 g saffran
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk (valfri)
  • 100 g smör
  • 2 krm salt
  • Het lingonsylt
  • 1 1/4 liter lingon
  • 6 dl socker
  • 1-2 cm finhackad röd chili
  • 1,5 dl vatten

Beskrivning

    Scones
    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda samman mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke.
    3. Rör ner smält smör och mjölk och blanda till en smet.
    4. Klicka ner lagom mängd smet i muffinsformar eller klicka ut bollar direkt på en bakplåtsklädd form.
    5. Grädda i ca 15 minuter – tills dina scones fått yta och fin färg.

    Het lingonsylt
    1. Rensa och skölj bären.
    2. Finhacka röd chili.
    3. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp i ca 15 minuter.
    4. Skumma av sylten (dra med en sked längs kastrullens för att fånga upp skummet som bildas) vilket brukar ta en liten stund.
    5. Låt svalna innan du häller upp sylten i glasburkar.
    Förvara svalt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.