1. Låt tonfiskburkarna rinna av och tryck ut så mycket vätska som går.
2. Finhacka löken och chilin och blanda i en bunke med tonfisken.
3. Knäck i tre ägg (medium storlek) tillsammans med ströbrödet och blanda allt i bunken.
4. Värm lite vatten tills det kokar och häll ca 2 msk av vattnet på buljongtärningar i en liten skål. Rör tills tärningarna löst upp sig helt och häll därefter buljongblandningen i tonfiskblandningen.
5. Tillsätt dijonsenap, citron, socker, cayennepeppar, och svartpeppar i tonfiskblandningen. Rör om tills allt är blandat.
6. Låt blandningen svälla en stund.
7. Forma biffar till önskad storlek och stek en kort stund på hög värme i rikligt med olja. Sänk därefter värmen till strax under medel. Vänd på biffarna efter ca 7 minuter och gör om proceduren med hög värme först och sänk sedan.
Servera till en fräsch sallad med äpple och Jamie Olivers zucchinigratäng.
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.