1. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä två brödformar (1,5-2l) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret.
3. Rör samman filmjölk, sirap, pomerans och smör. Låt stå en stund.
4. Blanda bikarbonat, salt och rågmjöl väl. Tillsätt sedan mjölblandningen i filmjölksbunken och rör till en slät smet.
5. Fördela smeten i formarna, men spar ca 3 cm upp till kanten.
6. Sätt in bröden i ugnen och låt bakas först 30 min på 120°C. Höj sedan temperaturen till 150°C för att baka brödet ytterligare 40 min. (Använder du inte varmluftsugn så gäller 160°C i 70 min.)
7. Ta ut och låt svalna något innan bröden tas ut ur formarna.
Tips! Förvara bröden i plastpåse så håller de sig fina och saftiga flera dagar.
Smörj en bakform med lite olja. Önskar du dig ett riktigt gott & saftigt bröd till jul som är snabbt och enkelt att baka- då är detta receptet perfekt för dig
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Torka av filéerna och krydda med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Servera med sockerärter. Skeda över marinad 2 och toppa med strimlad salladslök och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.