Fyllning: 150g smakrik ost,50g ädelost,2 ägg, Ev 1msk whisky
Servering: Körsbärs eller fikonmarmelad
Beskrivning
Mät upp mjöl och smör i en matberedare, kör till en smulig massa,tillsätt vatten och arbeta samman till en boll, vila kallt 30min, tryck ut degen i aluminiumformar, riv hårdosten och smula ädelosten blanda med övriga ingredienser till en fyllning,fördela I formarna, grädda 225gr mitt I ugnen 10-15 min
Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st
Perfekt tilltugg eller som förrättIngredienser. KrustaderIshavsröraRöd eller Svart kaviarDillGör så härTa krustaderna och fyll dem med ishavsröra och toppa med kaviar och dillEnkelt och såååå gott
17 Jun. 11. 34. Twitter. Facebook. Ostpaj i långpanna. 0kommentarer. Midsommarveckan fortsätter, trots att solen försvunnit och bikinin bytts ut mot filt och mystofflor i soffan
Häromdagen gjorde jag äppelmunkar, även kända som Berlinermunkar, i miniformat. Det var första gången jag gav mig på att fritera något, jag har alltid tyckt att det verkar lite läskigt med tanke på att oljan kan fatta eld om man har otur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.