Smörgåstårta
Helena Toftling
Helena Toftling

Smörgåstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Skagenröra
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 280 g handskalade räkor
  • 2 dl majonäs
  • 1 dl lättcreme fraische
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1/2 st finhackad rödlök
  • salt
  • svartpeppar
  • Tonfiskröra
  • 4 brk tonfisk i olja á 120g
  • 2 dl majonäs
  • 100 g philadelphiaost
  • 1/2 st hackad gul lök
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 dl citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • Färskostkräm
  • 700 g färskost (philadelphiaost)
  • 1 dl creme fraische
  • salt
  • Övrigt
  • 36 st jätteformfranska, skivor
  • 200 g kallrökt lax
  • räkor
  • kokta ägg
  • dill
  • citron
  • gurka
  • kräftstjärtar

Beskrivning

    1. Häll av kräftstjärtar och räkor i en sil och låt all vätska rinna bort. Grovhacka och lägg i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    2. Låt oljan rinna av från tonfisken och lägg i en skål. Blanda i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    3. Blanda färskost och crème fraiche i en skål. Smaka av med lite salt.

    4. Skär bort alla kanter från brödet ( man kan stapla flera bröd på varandra och skära samtidigt) och lägg 9 brödskivor på önskad serveringsfat (3×3). Bre på ett tunt lager av färskostkrämen och lägg på halva tonfiskröran jämnt.

    5. Lägg på 9 brödskivor till och gör samma sak som innan men den här gången med hela mängden skagenröra.

    6. Lägg på 9 skivor bröd igen plus lite färskost och lägg på den sista tonfiskröran. Lägg på 9 brödskivor till som avslutning. Bre jämt på färskostkrämen och låt stå i kylen med folie över i några timmar. Godast är den om man gör den dagen innan den ska serveras och toppar med garneringen samma dag den ska avnjutas.

    7. Nu är det bara att garnera den med lax, räkor, ägg, dill, citron, gurka och kräftstjärtar eller egentligen det man önskar.

    8. Tips: Skär bröden jämnt och lägg även bröden jämnt på varandra för finast resultat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.