Sockerfri Chiasylt på 15 min Endast 2 ingredienserKETOLIBRARY
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Med detta LCHF Recept på chiasylt kan du göra egen sockerfri sylt med ditt favoritbär! Den här sylten går att förvara i kylen i ca två veckor och smakar otroligt gott tillsammans med min smörgröt. Receptet är otroligt enkelt och det tar bara 15 minuter att tillaga sylten.
500 g
frusna bär
2 msk
chiafrön (kan ökas för fastare konsistens)
Beskrivning
Värm bären i en kastrull på medelhög värme, ca 5 till 10 minuter. Mosa därefter till önskad konsistens.
Tillsätt chiafrön under omröring.
Låt puttra i 5-10 minuter tills sylten tjocknar.
Låt sylten svalna och lägg därefter över i en burk eller matlåda. Sylten kan förvaras i kylen i två veckor.
Ibland önskar jag att folk tänkte över hur mycket socker deras barn faktiskt får i sig på en vecka. Det ska firas ett barn på förskolan med glass, det är äppelmos på filen/gröten, det är snabbmakaroner, flingor, fruktyoghurt, det ska fredagsmysas, fås lördagsgodis, fika hos mormor, ätas glass efter simmis osv
Smeten ska påminna ióm en traditionell kladdkakesmet. Att gör en kaka eller dessert med mindre socker än vad en vanlig motsvarighet innehåller är inte så svårt och är enligt mig ofta godare, då de flesta recept oftast innehåller överdrivet med socker och sötma
Men nu kurrar min mage på bra här så dags att göra mat, tur det går fort. Pasta tar cirka 8 min att koka, vannameiräkorna är redan färdigkokta när jag tar upp dom från frysen så det är bara att tina dom och steka på med lite kryddor. Så denna lunch blir klar på typ 10 min om du tagit upp räkorna ur frysen cirka 1 timme innan så dom hunnit tina. Pasta takes about 8 minutes to boil, vannamei shripms is already cooked when I take them from the freezer, so just defrost them and fry in a little seasoning. So this lunch will be ready in about 10 minutes if you defrost the shrimps from the freezer about 1 hour before. Dagens pastarätt tror jag att jag smaksätter med tomatpesto, det är bara att tillsätta 1-2 tsk i pannan när du fräser på räkorna och sen toppar jag nog med riven parmesan som jag har i en påse. //Today's pasta dish I think I flavor with tomato pesto, it's just adding 1-2 teaspoons in the pan when you frie the prawns and then I probably top it of with grated Parmesan cheese I have in a bag. 10 min. 10 min
Då tror jag den här blandningen jag gjorde på två recept kan passa er, det är en chokladkaka som nästan är som en kladdkaka med en glasyr som brukar finnas på traditionella kärleksmums
Många tycker vi nog om att äta nygräddade bullar på morgonen, men likt mig är många inte alltid så sugna på att stå och baka och vänta på jäsning under en lång tid
Felicia blev jätteledsen när hon fick sprutorna och det hördes att hon hade ont och var ledsen på riktigt, har inte hört henne låta så förut =( Hon blev glad sen när hon fick äta lite men var rätt trött hela förmiddagen och sov mycket
Jag älskar att göra desserter och efter att jag tittat runt på nätet kom jag på den här härligt goda och smakfulla kombinationen som man kan lägga upp i snygga lager ( mina är inte så snygga, men jag lovar att det funkar, hahaha) i en glassburk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.