Kör morotsslantarna några sekunder i matberedare. Dela blomkålen i mindre bitar och kör tillsammans med moroten till ett grynigt ”ris”. Fräs tillsammans med lök i olja ett par minuter. Ta av från värmen och blanda ner persilja, ingefära, citronsaft, salt och peppar.
Beströ laxen med frön och halstra ett par minuter på var sida.
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Skär bort skinnet från laxen om den har det. Skrapa sedan ner allt i skålen med soltorkade tomater. Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna
Inlägget Laxmed kryddigt zucchini och blomkålsris dök först upp på. Laxbullarmed broccolimos. Igår åt vi lax här hemma och jag testade ett nytt recept som jag har tänkt på ett tag
4 900 g potatis 1 citron 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 tsk maizena majsstärkelse 150 g haricots verts ca 550 g laxfilé 1 tsk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krydda med timjan, salt och peppar. Blomkålsris är ett perfekt tillbehör till det mesta egentligen. Man kan välja att krydda upp det lite hur man vill och här har jag valt att tillsätta lite purjolök och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.