Koka potatis till ett gott mos, klipp bort ryggfenan från strömmingarna, lägg ut filéerna med köttsidan uppåt låt ansjovisen rinna av,spara spadet, finhacka ansjovisen och blanda den med lite spad till en röra, fördela dill och ansjovisröra på hälften av fisken, lägg ihop alla filéer 2 och 2,blanda ströbröd och salt på en tallrik, vänd fisken i blandningen, stek i smör, servera med moset
Slå lagen över de nystekta strömmingsflundrorna som helst ska vara varma eller ljumna. Vänd Strömmingen i grovt rågmjöl som är kryddat med salt och vitpeppar, stek i rikligt med smör på båda sidorna tills de fått vacker färg, lägg i en form
Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Sardeller, urtagna och utan huvud skiktas i lager i trätunnor som sedan fylls på med saltlake
Strömmingsflundror. Blanda de finhackade örterna med kapris och citronskal. Lägg lite av örtblandningen på hälften av strömmingsflundrorna och lägg en flundra ovanpå
Dels så skiljer sig olika märken åt när det kommer till skärpan i smaken har vi märkt och dels så har vi olika smak vad gäller vinäger och hur mycket vi vill ha och står ut med, något som vi också har märkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.