Superenkel och krämig LCHF-glass
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Superenkel och krämig LCHF-glass

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,25 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 msk xylitol
  • ½ tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver

Beskrivning

    Häll i alla ingredienser i en glasburk med lock. Vill du ha en annan smak på glassen? Se nedan för inspiration.

    Skruva på locket och skaka burken ordentligt i minst 5 minuter tills fluffigt.

    Förvara glasburken i frysen i minst tre timmar innan servering. Ta ut den cirka 5 minuter innan du ska äta den.

    Råa ägg?
    Om du inte vill äta råa ägg kan du hetta upp ägg, grädde och sötning till temperaturen når 60 grader. Rör om då och då. Blanda sedan alla ingredienser i glasburken och skaka den ordentligt.

    Vill du ha ännu krämigare glass?
    Om du önskar en krämigare glass använder du xylitol istället för erythritol. Erythritol gör glassen väldigt hård så om du använder det är det bra att låta glassen stå framme 5–7 minuter innan servering.

    Färre kolhydrater?
    Om du vill att glassen ska innehålla färre kolhydrater byter du ut hälften av grädden mot osötad mandelmjölk. Dock blir inte glassen lika krämig då.

    Smakförslag
    Låt varje person välja sin egen smak på glassen. Här är förslag på olika smaker som du tillsätter precis innan du skakar glassen:

    Kaffe- och mandelglass (+1 kolhydrat)
    ¼ tsk mandelextrakt
    ¼ tsk frystorkat kaffepulver
    ½ msk mandelspån
    ½ msk hackade chokladbitar (sockerfri choklad)

    Kokos- och mandelglass (+1 kolhydrat)
    ¼ tsk mandelextrakt
    ¼ tsk kokosextrakt
    1 msk kokosflingor
    ½ msk mandelspån

    Blåbärsglass (+2 kolhydrater)
    2 msk frysta eller färska blåbär, finhackade

    Jordgubbsglass (+3 kolhydrater)
    5 msk frysta eller färska jordgubbar, finhackade

    Chokladglass (+2 kolhydrater)
    ½ msk kakaopulver
    1 msk hackade chokladbitar (sockerfri choklad)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.