Häll i alla ingredienser i en glasburk med lock. Vill du ha en annan smak på glassen? Se nedan för inspiration.
Skruva på locket och skaka burken ordentligt i minst 5 minuter tills fluffigt.
Förvara glasburken i frysen i minst tre timmar innan servering. Ta ut den cirka 5 minuter innan du ska äta den.
Råa ägg?
Om du inte vill äta råa ägg kan du hetta upp ägg, grädde och sötning till temperaturen når 60 grader. Rör om då och då. Blanda sedan alla ingredienser i glasburken och skaka den ordentligt.
Vill du ha ännu krämigare glass?
Om du önskar en krämigare glass använder du xylitol istället för erythritol. Erythritol gör glassen väldigt hård så om du använder det är det bra att låta glassen stå framme 5–7 minuter innan servering.
Färre kolhydrater?
Om du vill att glassen ska innehålla färre kolhydrater byter du ut hälften av grädden mot osötad mandelmjölk. Dock blir inte glassen lika krämig då.
Smakförslag
Låt varje person välja sin egen smak på glassen. Här är förslag på olika smaker som du tillsätter precis innan du skakar glassen:
Kaffe- och mandelglass (+1 kolhydrat)
¼ tsk mandelextrakt
¼ tsk frystorkat kaffepulver
½ msk mandelspån
½ msk hackade chokladbitar (sockerfri choklad)
Kokos- och mandelglass (+1 kolhydrat)
¼ tsk mandelextrakt
¼ tsk kokosextrakt
1 msk kokosflingor
½ msk mandelspån
Blåbärsglass (+2 kolhydrater)
2 msk frysta eller färska blåbär, finhackade
Jordgubbsglass (+3 kolhydrater)
5 msk frysta eller färska jordgubbar, finhackade
En riktigt god pastasallad att lägga på minnet inför sommarens picknickar, bufféer och grillkvällar. Pastan blandas med crème fraiche och hemmagjord pesto, grillad kyckling, knaperstekt bacon, paprika, purjolök och fetaost
Se där en krämigoch god sås på ett kick. Grädde och crême fraiche. Krämigtoch gott. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Skär kycklingen i lagoma bitar och stek dem i olja tills dem är klara. Värm upp créme fraichen och mjölken i en panna och rör i osten och värm tills den smält
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Snabbt, enkelt och gott - som vanligt när jag lagar mat alltså
Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.