Ta fram en kastrull och smält jordnötssmör på svag värme. Blanda ner sirap, socker, kokos och rör om. Häll sist ner cornflakes, några deciliter i taget och krossa flingorna med hjälp av slev
Snabba plättbröd. Jobbade snabbt ihop en deg och plattade ut lagom stora bröd till. Snabba plättbröd. När bröden fått fin färg och hade blivit gräddade inuti var de klara
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Jag vet att många har svårt att hitta på bra och nyttiga mellanmål ochsnabba luncher. Denna veckan har jag varit sugen på lite mer varma mellis och luncher även lite julinspirerat
bak och matblogg, baka till kalas, bakblogg, föräldrakooperativ, förskola, havregryn, inredningsblogg, kakor med kokos och marabou schweizernöt, kalaskakor, knäckiga kakor med marabou choklad, kokos, marabou schweizernöt, matblogg, mateusfat, mateusporslin, småkakor, snabba enkla ochsupergoda småkakor, stort rött mateusfat, systrarna m, systrarnam
Men godast var nog de snabbaoch smarta tortillapizzorna som vi åt på fredag kvällen. Bästa tjejkompisarna har varit på besök hos oss och vi har haft underbart soligt och varmt septemberväder i dagarna två
häll i så fall smeten i en smord springform och lägg till ett par minuters gräddningstid. Mal nötterna (spara några till garnering) och blanda med resten av ingredienserna i en bunke
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Mina allra godaste biffar innehåller kalvfond och bostongurka som ger otroligt god smak. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
creme fraiche eller turkisk yoghurt och bröd. Tvätta av purjolöken och strimla, skala löken och hacka. Fräs all lök tills den mjuknat och tillsätt färsen och låt bli väl fräst
Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan. Hatten av för det receptet och välkommen underbara grillsäsong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.