Svampomelett
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Svampomelett

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 30 g smör till stekning
  • 30 g riven ost
  • ¼ (28 g) gul lök
  • 4 (70 g) champinjoner
  • salt och peppar

Beskrivning

    Knäck äggen i en skål och vispa ihop med en gaffel. Tillsätt kryddor.

    Hacka eller skiva löken och dela svampen. Bryn i hälften av smöret i en stekpanna. Ta upp och smält resten av smöret och häll ner äggröran.

    När omeletten börjar bli fast i konsistensen, men fortfarande är lite ogräddad i mitten, strör du ost, svamp och lök ovanpå.

    Använd en stekspade och lätta lite runt kanten på omeletten. När undersidan börjar bli gyllenbrun är det dags att vika omeletten och låta den glida över på en tallrik.

    Tips!
    Servera omeletten med en krispig sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.