Tacorulle
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Tacorulle

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  •  
  • Ingredienser
  • 4 st rektangulära tunnbröd
  • 400-500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 2 st gula lökar
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk curry
  • 2 klyftor vitlök pressade
  • 2 dl vatten
  • 1-2 tsk salt
  •  
  • Sås
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 st röd lök
  • 0,5 tsk salt
  •  
  • Grönsaker
  • sallad
  • gurka
  • tomater
  • majs

Beskrivning

    Hacka löken. Stek lök och nötfärs i olivolja tillsammans tills de fått fin färg, ca 10 minuter. Tillsätt tomatpuré, chilisås, soya, chilipeppar, spiskummin, koriander, curry, pressad vitlök, vatten och salt. Rör om och låt puttra ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna.

    Gör såsen: Hacka rödlöken och blanda med yoghurt och salt i en skål.

    Skär sallad, gurka och tomater i mindre bitar. Öppna en burk majs.

    Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg köttfärsblandningen på mitten av tunnbröden. Lägg på såsen. Strö över sallad, gurka, tomater och majs. Rulla ihop bröden och lägg skarven nedåt. Lägg resterande grönsaker som inte får plats i rullen vid sidan om. Servera!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.