Smält smöret i en kastrull, häll i mjölk och värm upp till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bakmaskin och häll i lite av degvätskan. Rör ut jästen och tillsätt resten av vätska, salt och sirap. Häll i mjölen i omgångar. Arbeta degen i 5 min.
Jäs i ca 15 min.
Dela upp degen i 15 delar och forma bröden med handflatan.
Nagga bröden med gaffel och jäs 5-10 minuter.
Platta ut bröden igen och grädda mitt i ugnen 225-250 grader ca 6 min
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Mjuka och luftiga glutenfria tekakor. Glutenfria tekakor med havre (ca 10 st)25 g jäst. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter
Dessa bröd gör jag som lite platta tekakor och jag tycker de är goda när man gör räkmackor bla. 6 st. 1,5 dl mandelmjöl 1,5 dl pofiber 1,5 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 2 dl creme fraiche 3 msk vatten 3 msk smält smör vita vallmofrön + uppvispat ägg eller äggvita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.