Tekakor
stefan-152
stefan-152

Tekakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Smör 100 gram
  • Mjölk 5 dl
  • Jäst 1 paket
  • Sirap 1 tsk
  • Vetemjöl special 10-12 dl

Beskrivning

    Smält smöret i en kastrull, häll i mjölk och värm upp till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bakmaskin och häll i lite av degvätskan. Rör ut jästen och tillsätt resten av vätska, salt och sirap. Häll i mjölen i omgångar. Arbeta degen i 5 min.
    Jäs i ca 15 min.
    Dela upp degen i 15 delar och forma bröden med handflatan.
    Nagga bröden med gaffel och jäs 5-10 minuter.
    Platta ut bröden igen och grädda mitt i ugnen 225-250 grader ca 6 min

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.