Thaifärs med ris
Matilda
Matilda

Thaifärs med ris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g haricot verts
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 krm chili flakes
  • 500 g färs
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 st lime
  • 2 krm svartpeppar
  • salt
  •  
  • Vitkålssallad
  • 300 g tunt strimlad vitkål
  • 2 st finstrimlade morötter
  • 1 st finrivet skal och saft lime
  • 1 msk olja
  • salt

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
    Finhacka vitlök och skär haricots verts på hälften.

    2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i vitlök och låt få lite färg. Tillsätt chili flakes, färs, fisksås, soja, socker och haricots verts. Låt färsen fräsa tills den är klar under omrörning. Smaka av med lime, peppar och ev lite salt.

    3. Strimla vitkål och morötter, vänd runt med limeskal, limesaft och olja. Salta.

    Servera thaifärs och ris med vitkålssallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.