Tomatbröd med oregano
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Tomatbröd med oregano

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 bröd
  • 100 gr smör
  • 3 dl passerade tomater
  • 1 pkt jäst
  • 8 bitar soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk oregano
  • 9 dl vetemjöl

Beskrivning

    Smält matfettet och häll i de passerade tomaterna värm till 37°
    Rör ut den smulade jästen i degspadet.
    Hacka de soltorkade tomaterna.
    Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen släpper bunkens kanter.
    Låt jäsa ca 30 min.
    Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar.
    Rulla dem till smala pain riche och vrid dem.
    Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
    Låt jäsa ca 30 min.
    Grädda mitt i ugnen i 225° ca 15 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.