Torbjörns Räkmacka – Sitter aldrig fel
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Torbjörns Räkmacka – Sitter aldrig fel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-5 skivor Hällakaka eller liknande bröd
  • 3 burkar Lyxräkor i lake (3 x 240 gram räkor)
  • 2 dl Hemlagad majonäs (Torbjörns majo)
  • 250 gram Färsk grön sparris
  • 4-5 medelstora ägg
  • 1 påse Blandsallad (gärna med lite krispig sallad)
  • 1 Citron
  • Ev. dill till garnering

Beskrivning

    1. Koka äggen (hårdkokta).
    2. Dela sparrisen i mindre bitar (ca 2cm) och koka den varsamt.
    3. Slå majonäsen.
    4. Lägg upp brödskivorna på varsin tallrik.
    5. Bred ca 1,5 msk majonäs på varje brödskiva.
    6. Lägg på en liten näve sallad.
    7. Lägg ett skivat ägg på kanten av varje brödskiva.
    8. Sila ifrån räkorna och blanda dem med sparrisen.
    9. Lägg på en rejäl näve räkor/sparris. (140-180 gram beroende på 4 eller 5 mackor)
    10. Garnera med en citronklyfta och ev. dill.

    Servera gärna med lite extra majonäs i ett snapsglas bredvid, och ett torrt vitt vin i glaset.

    Vintips: Dreissigacker Riesling Organic Trocken

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.