Tortellini med gorgonzolasås
Helena Toftling
Helena Toftling

Tortellini med gorgonzolasås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g färsk tortellini
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 150 g gorgonzolaost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk maizena
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • svarteppar
  • parmesan

Beskrivning

    1. Hetta upp en stekpanna med en klick smör, häll i tortellinin och slå på vattnet. Låt sjuda under lock tills den är färdigkokt. Tillsätt mer vatten vid behov.

    2. Smält smöret i en kastrull. Dela gorgonzolan i mindre bitar och låt den smälta med på medelvärme, rör om så det inte bränner fast. Tillsätt grädde, vatten och majsstärkelse utrört i lite av vattnet.

    3. Pressa i vitlök, salta och dra några varv på pepparkvarnen. Rör runt och låt sjuda några minuter och häll sedan såsen över tortellinin i stekpannan, det gör inget att det är lite vatten kvar. Blanda så att såsen täcker alla tortellini.

    4. Servera med tomater och riven parmesanost.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.