Twixkakor
Helena Toftling
Helena Toftling

Twixkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 brk kondenserad mjölk, 397g
  • garnering
  • 40 o g smält choklad
  • 1 msk rapsolja

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg.

    2. Kavla ut degen ca 30x40 cm på ett bakplåtspapper och lägg det i en form med samma storlek.

    3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lyft upp pappret och låt svalna. Ställ den på en skärbräda eller en bricka så kakan inte spricker.

    4. Bred ut den kondenserade mjölken på kakan. Ställ den i frysen i 30-45 minuter.

    5. Smält chokladen över ett vattenbad och tillsätt rapsoljan. Blanda ordentligt.

    6. Bred ut chokladen på kolakrämen. Skär kakan i rutor när chokladen har stelnat. Förvara kakorna på en inplastad tallrik i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.