Ugnsbakade fetaostrullar
clao
clao

Ugnsbakade fetaostrullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 rulle upptinad filodeg
  •  
  • Fyllning
  • 200 g fetaost
  • 100 g mozzarella
  • 1,5 dl finhackad persilja eller mynta
  • salt
  • smält smör
  • Ugnsbakade ostrullar ca 25 st
  • 1 rulle fryst filodeg eller yufkadeg
  •  
  • Fyllning
  • 200 g fetaost
  • 100 g mozzarella
  • 1,5 dl finhackad persilja eller mynta
  • Lite paprikapulver

Beskrivning

    Tina upp filodegen.

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Blanda fetaosten med persilja/mynta och kryddor.

    Rulla ut filodegen på en fuktig handduk så att degen inte torkar till sig.

    Skär degen i trekanter (pizzaslice-stl)

    Lägg 1-2 msk fyllning på den breda kortsidan i trekanten. Rulla ihop till en tät ”cigarr” utan glipor. Lägg upp dem på plåten och lägg över en fuktig kökshandduk medan du rullar klart alla piroger.

    Lägg rullarna på en pappersklädd plåt. Pensla dem med smält smör och grädda dem i ugnen 10-15 min eller tills de fått en gyllene färg.

    De kan frysas i upp till 3-4 mån (obakade)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.