Vanilj- och citronrutor i långpanna
Helena Toftling
Helena Toftling

Vanilj- och citronrutor i långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Mördeg
  • 450 g Mjukt smör
  • 10 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 mak bakpulver
  • Fyllning
  • 5 dl creme fraiche
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st citron

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till mördegen.

    2. Ta hälften av mördegen och tryck ut i en långpanna.

    3. Riv av zesten på citronen och dela den sedan i två halvor.Blanda sedan zesten och saften av 1/2 citron med resten av ingredienserna till fyllningen och häll över den utplattade mördegen.

    4. Smula sedan resten av mördegen över fyllningen. Skjut in i ugnen i ca 30 minuter. Fyllningen kommer fortfarande vara lite dallrig när kakan tas ut ur ugnen, men låt den svalna så blir den lagom.

    5. Pudra lite florsocker över kakan, när den svalnat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.