Vaniljkrämdfylld toscakaka
catrineyngbro
catrineyngbro

Vaniljkrämdfylld toscakaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g rumstempererat smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 0,5 msk bakpulver
  •  
  • Vaniljkräm
  • 0,75 dl snabbmarsanpulver
  • 2 dl mjölk
  • Tosca
  • 150 gram smör
  • 100 gram strösocker
  • 100 gram flagad sötmandel eller skållad grovhackad mandel
  • 2 msk grädde. (Mjölk funkar också)
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 msk ljus sirap (kan uteslutas men blir godare)

Beskrivning

    1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa vaniljkrämen och ställ den kallt.
    2) Vispa rumsvarmt smör och socker. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje.
    3) Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha ned det i smeten och vänd om det nogrant.
    Blanda i vaniljkrämen i smeten.
    4) Klä en långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i den. Grädda ca 20 min i nedre delen av ugnen.

    5) Tosca: Smält smöret tillsammans med mjölk, sirap och socker.
    Rör ner mandeln blandad med mjölet och låt toscasmeten koka upp
    Rör om nästintill hela tiden under 10 min.

    6) Ta ut kakan från ugnen och bred på kokostoscan. Ställ i ugnen i ytterligare ca 10 min tills toscan fått fin färg.

    Ät och njut! ?

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.