Koka upp vatten, salt, socker och vinäger. Skär auberginen i 2 cm tjocka skivor. Strimla dem därefter till sillfiléer ca 1 cm tjocka. Koka auberginen i lagen ca 6-8 minuter så de blir mjuka. Ta upp dem ur lagen och låt svalna. Skala och hacka löken. Hacka dillen. Blanda ihop crème fraiche, lök, dill, tångkaviar, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Lägg i auberginen och låt ”sillen” dra i minst 1 timme, men gärna över natten om det finns tid.
Jag har nu sett och hört om vegetarisksill på flera ställen och var bara tvungen att prova. Kan man verkligen få en aubergine (äggplanta) att smaka som sill
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. 4 portioner vegetarisk bolognese med linser. Relaterade 4 portioner vegetarisk bolognese med linser
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.