Vitchokladmousse och jordgubbssås
anjav
anjav

Vitchokladmousse och jordgubbssås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 1 gelatin
  • 2 msk apelsinjuice
  • 100 g vitchoklad
  •  
  • Sås
  • 200 g jordgubbar
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1/2 msk socker

Beskrivning

    1. Blötlägg gelatinen i kallt vatten. Vispa grädde. Vispa också gulor och socker till skum.

    2. Hetta upp juicen i en kastrull. Flytta kastrullen från plattan och lös upp den urkramade gelatinen i juicen. Tillsätt chokladen i bitar och rör om tills chokladen smälter.

    3. Blanda den aningen svalnade chokladblandningen i vispgrädden och blanda därefter i äggule-sockerskummet. Låt stelna i kylskåp i ca en timme.

    4. Mosa de aningen frusna jordgubbarna i matberedare eller med stavmixer. Tunna ut blandningen med apelsinjuice och smaksätt med socker.

    5. Fördela moussen och såsen i glas. Dekorera med riven choklad och citronmeliss.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.