Bryn färsen, krydda på önskat sätt, ställ åt sidan.
Strimla ner kålen och hacka både gul och vit lök.
Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka.
Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
Blanda ner köttfärsen i kålblandningen, häll över grädden och låt sjuda ihop ett par minuter.
Häll över kål- och köttfärsblandningen i en ugnssäker form och lägg på osten.
Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter på 225 grader.
Gratängen ska bubbla upp och få fin färg – sen är den färdig att avnjutas!
Viktväktare: Nötfärs 5 % 13 sp, Milda mini mat 4 % 5 sp, Arla köket riven mager ost 12 % 13 sp = 31 sp för hela gratängen. Jag tycker den är lagom till 6 personer och då får du en portion för dryga 5 sp.
Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund. Peppra lite med grovmalen svartpeppar Rör om och låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna
Idag gjorde jag därför en stor gratäng medköttfärs och vitkål. Min frys brukar alltid innehålla lite "nödmat" som jag kan ta med till jobbet då det inte finns något nylagat i kylen
peppar,salt (chilikrydda eftersom jag gillar mat med sting). Stek köttfärsen och krydda och när den är ordentligt stekt så häller du i lök,krossade tomater och champinjoner
Det är kanske därför som vitkålsgratäng har blivit min nya favoriträtt. Nyskördad vitkål, kryddig köttfärs, lagrad ost, len grädde, mjukost med örter och rött rött vin
Detta är inget recept med exakta mått, utan ta så mycket vitkål och köttfärs som du anser blir lagom för dig och din familj och anpassa sedan de övriga ingredienserna efter det
diabetestypettlchf. blogg. se. Bloggen som alla typ 1 diabetiker borde läsa. I 15 år har jag vart offer för en stor skandal, nämligen kostråden för diabetiker typ 1
Min vitkålsgratäng är ett av mina absolut mest sökta recept. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Blanda ner köttfärsen i kålblandningen, häll över grädden och låt sjuda ihop ett par minuter
Lägg i grönsaksröran i botten på en ugnsfast form --> varva medköttfärs och riven ost --> avsluta med ett grönsakslager och riven ost på toppen --> ställ in i ugnen i ca 15 min
Fräs detta i en stor stekpanna utan att det tar färg, i rikligt med smör. I lördags hade vi ett par vänner över på en fika och vi pratade lite om mat då och kom just in på vitkålsgratäng
Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. God kväll alla bloggläsare. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.