Vitkålsgratäng med köttfärs
catrineyngbro
catrineyngbro

Vitkålsgratäng med köttfärs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vitkåls- och köttfärsgratäng
  • 600 gr nötfärs
  • 2 liter strimlad vitkål
  • 1 gul lök
  • några vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 200 gram riven ost
  • salt, peppar och chiliflakes

Beskrivning

    Gör så här:

    Bryn färsen, krydda på önskat sätt, ställ åt sidan.

    Strimla ner kålen och hacka både gul och vit lök.

    Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka.

    Krydda med salt, peppar och chiliflakes.

    Blanda ner köttfärsen i kålblandningen, häll över grädden och låt sjuda ihop ett par minuter.
    Häll över kål- och köttfärsblandningen i en ugnssäker form och lägg på osten.

    Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter på 225 grader.

    Gratängen ska bubbla upp och få fin färg – sen är den färdig att avnjutas!

    Viktväktare: Nötfärs 5 % 13 sp, Milda mini mat 4 % 5 sp, Arla köket riven mager ost 12 % 13 sp = 31 sp för hela gratängen. Jag tycker den är lagom till 6 personer och då får du en portion för dryga 5 sp.

    Testa nu denna, så god!!

    Kram Annika

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.