1 burk
krossade tomater eller San Marzano tomater (det blev det sistnämnda ?)
3 msk
tomatpuré
En skvätt sjöpung
1/2 dl
vodka
2 dl
vispgrädde
Rikligt med finriven parmesan eller västerbottensost (det blev parmesan denna gången)
Chiliflakes
Salt och turbopeppar
Valfri pasta (jag använde penne från Zeta)
Beskrivning
????
Koka pasta (använde helt grymt havssalt från Ostexoerten ?)
⏲
Skala och finhacka löken och fräs den några minuter i olivolja.
⏲
Hacka vitlök, paprika samt chili och låt dem steka med i ytterligare någon minut utan att något får färg.
⏲
Häll i vodkan och låt den koka in.
⏲
Tillsätt tomatpuré, rör om ordentligt och fräs ett par minuter till.
⏲
I med tomater samt sjöpung och låt det reducera bort lite vätska.
⏲
Häll i grädde och låt koka upp och smaka av med salt och chiliflakes/pulver.
⏲
Du kan även ha i en skvätt av pastavattnet om såsen blivit för tjock eller för att reda den.
⏲
Rör ner en halv kruka persilja eller basilika
⏲
Blanda pastan med såsen.
⏲
Servera med parmesan eller västerbottensost, basilika och ett gott glas rött ?
?️?️
Om du uppskattar detta receptet skulle jag bli superglad om du,
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. 4 portioner vegetarisk bolognese med linser. Relaterade 4 portioner vegetarisk bolognese med linser
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.