6 Häll kvarvarande vätska över böreken. Ingredienser, 6 personer3 st yufka (filodeg finns i butiker med utländsk sortiment)1 lök2 knippen spenat200 gr fetaost3 st ägg5 dl mjölk1 dl olivoljaSalt, pepparGör så här1 Hacka löken i tärningar
Barnen var sugna på börek häromdagen så vi gjorde det. Börek är godast om man äter de färska. Börek. Lägg böreken i den varma oljan och stek på varje sida tills de är gyllenbruna
Börek,. Gul börek,. Börek med fetaost & persilja. 1 långpanna, ca 25st1 pkt yufka (stora ark)600g fetaost1 knippe bladpersilja5 ägg5 dl mjölk1 dl olivolja 1 tsk salt Vispa ihop ägg, mjölk, olja och salt
1 färsk filodeg på rulle 1 gul lök 150 g fetaost 400 g fryst spenat, tinad och avrunnen 2 msk ev sumak 1 ägg 4 msk sesamfrön (svarta och vita) salt peppar
Dessa rosliknande börek har jag velat testa länge och de blev riktigt goda. Ingredienser, cirka 20 st5 filodeg (1 filodeg ger 4 rosbörek)Vätska3 dl naturell yoghurt2 ägg1 dl olja1 tsk bakpulverFyllning med potatis1-2 gullök4 kokta potatisar1 msk tomatpuréSalt, peppar, turkisk chilipeppar (kirmizi biber)1 uppvispad äggula för penslingSesamfrö eller nigellafrö (cörek otu)Sätt ugnen på 200 grader. 5 filodeg (1 filodeg ger 4 rosbörek)