Ibland önskar jag att jag hade en jordkällare där jag kunde ha metervis med hyllor fyllda med inläggningar och äpplen i trälådor inslagna i tidningspapper
Kör äpplena i en råsaftcentrifug. Välj äpplen utan skador. Vi köpte en råsaftcentrifug i somras och precis som jag misstänkte så hamnade den högst uppe i ett skåp efter ett par dagar utan att komma till användning mer,
Dela äpplena och kör allt i en råsaftcentrifug. Skölj äpplena och sellerin. 4 äpplen (jag valde två röda och två gröna). 4 äpplen (jag valde två röda och två gröna)
Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Om man väljer att göra sina juicer själv ska man alltså ha tillgång till en råsaftcentrifug. Vissa saker funkar inte så bra att pressa i min råsaftcentrifug, så det hände också att jag pressade juice som jag sedan mixade med spenat, groddar eller färska örter
Fruktköttet försvinner om du använder en råsaftcentrifug och därmed förändras kaloriinnehållet, det blir mycket tätare vatteninnehåll och därför blir kcal-innehållet lägre
Centrifugera el äpplen i råsaftcentrifug – helst inget fruktkött el kärnor och dylikt ska vara kvar. Äppeljuicen (som jag kör i råsaftcentrifugern) blir kanon utan tillsatt socker