Fräs löken mjuk, tillsätt buljong och koka ärtorna mjuka. tomatsås (fräs gul lök och vitlök i olja, tillsätt passerad tomat och tomatpuré, koka ihop, mixa och krydda)
Tillsättärtorna (spar några få ärtortill dekoration) och låt fräsa med ett par minuter. Med endast lite frysta gröna ärtor, lök, vitlök, grönsaksbuljong och svartpeppar kommer du så mycket längre än du tror
Se efter om skal från ärtorna flytit upp till ytan och plocka i så fall bort dem. Efter en timmes kokning tillsätt då timjan och fläsket och låt koka med återstående tid
Kikärtor- kommer ursprungligen från gamla Mesopotamien, men odlas numera i Medelhavsländerna. Istället för att kräva gödning tillför de kväve till jorden under sin tillväxtperiod
Lägg ärtorna, fläsket i bit, oxbuljongtärningar, morot, vitlök och timjan i grytan. Själv är jag inte speciellt förtjust i det, vilket är det största förklaringen till att vi aldrig gjort det