Men soppan klarar sig också alldeles utmärkt på egen hand. Tillsätt 5 dl buljong och låt koka upp. Varm mat lockar inte till lunchen när termometern ligger runt 30 grader varmt
Tillsätt grädden och låt allt koka upp igen. Grön ärtsoppa med knaperstekt bacon och pepparrotsgucka600 g frysta ärtor1 hackad gul lök1 l vatten1 dl vitt vin2 grönsaksbuljongtärningar1 msk torkad timjan1 dl grädde1 paket bacon1 dl kesella1 msk riven pepparrotKoka upp vin, vatten och buljongtärningar. Tillsätt lök, ärtor, timjan, och låt det koka i cirka 5 minuter
Koka ärtorna i en halvtimme medan du förbereder det andra. Häll i de kokande ärtorna och låt allt koka tillsammans i en timme till, eller till ärtorna är mjuka
Kok vin och grädde tillsammans i en annan gryta och låt det koka ner till hälften. I går blev det ju bullbak i köket och till bullarna åt vi en soppa, en grön ärtsoppa närmare bestämt
Ibland känner jag mig lite lat när jag köper färdig ärtsoppa och tänkte därför göra egen. Igår låtsades vi att det var torsdag och åt ärtsoppa och pannkakor
En av middagarna som Håkan lagat till och lagt i frysen är den gamla hederliga ärtsoppan, perfekt att ha några burkar på lager för att bara ta fram och värma
Kokaärtsoppa, vilket projekt tänker du. Idag ville vi ha ärtsoppa och våfflor. Men att koka soppa kan gå på ett kick, det är billigt och enkelt och ofta mycket godare när man gjort den själv
Ur boken lagar jag också en god, somrig grön ärtsoppa med citron. Soppan är så långt ifrån vinterns ärtsoppa man kan komma och med några trevliga kaffirlimeblad i soppan får den en fräsch smak som passar utmärkt på sommaren
Soppa går ofta snabbt att göra, om man inte vill kokaegenärtsoppa till exempel. Koka upp och låt soppan sjuda i 10 minuter eller tills potatis och morötter är klara