Ättika grader recept

Köttfärspiroger

Köttfärspiroger

Vispa upp ägget, blanda det med ättikan och vattnet. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. De här pirogerna åt jag alltid hos farmor, är nog 10 år sedan jag åt dom sist, men de är så goda, har aldrig testat att göra dom själv, men nu var det allt dags för de
Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Sätt in i ugnen på 150 grader och låt järparna bli färdiga. ½ dl ättika 24%
Pauls pommes frites

Pauls pommes frites

Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Värm frityroljan till 180 grader. Värm oljan till 180 grader. ättika, 12 %
Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. 5 krukagul lök finhackad 1 stsalt 1 tsksvartpepparGräddsåsvispgrädde 5 dlkalvfond, koncentrerad 1 msktomatpuré 1 mskPressgurkafärsk gurka 1 stsalt 2 tskvatten 2 dlättika, 24% 0. Sätt in i ugnen på 150 grader och låt järparna bli färdiga
Marängtårta a la Kiev

Marängtårta a la Kiev

När äggvitorna börjar bli tjocka tillsätt lite socker åt gången och sedan ättika eller citronjuice och salt
Maräng (LCHF)

Maräng (LCHF)

några droppar ättika. Vispa äggvitorna tillsammans med ättika till fast skum. In i ugnen på 80 grader varmluft. 1 äggvita några droppar ättika
Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Sätt in i ugnen på 150 grader och låt järparna bli färdiga. ½ dl ättika 24%
Förrätt och varmrätt från havet

Förrätt och varmrätt från havet

Sätt ugnen på 150 grader. Använd gärna ugnstermometer som du sticker mitt i fisken, när innertemperaturen nått 52 grader är fisken färdig att serveras, det tar 20-30 minuter beroende på fiskens tjocklek. ½ dl 12%-ig ättika. 52 grader är fisken färdig att serveras, det tar. ½ dl 12%-ig ättika
Lågtempererad ryggbiff med pumpasallad och pumpacreme…

Lågtempererad ryggbiff med pumpasallad och pumpacreme…

Resterna strimlades och blandades med rödlök som sjudits i olja, salt, socker och ättika till en egen sallad som man kan ha till lite vad som helst och den varar i kylskåp i ett par veckor tack vare ättikan och saltet
Skånsk kryddsill

Skånsk kryddsill

2 graderättika 24%. Rensa sillen men låt benen sitta kvar.  Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Koka ihop ättika, vatten, socker och kryddor. Koka ihop ättika, vatten, socker och kryddor. D v s, tillaga det väl förpackat i folie på endast 90 grader i ugnen och steka på ytan efteråt med lite salt och peppar. Stek på en fin yta först och efterstek i ugnen på 110-125 grader utan folie, så går det snabbare. 1 dl ättika, 12%. Sätt ugnen på 90 grader. I med en termometer och ugnsbaka i ugnen i ca 4 timmar, tills du har en innertemperatur på 57 grader vilket blir rare-medium rare. (60-62 grader well done/rosa. Sätt ugnen på 250 grader.  Hetta upp olja till ca 150 grader. 1 dl ättika, 12%
En frusen knölig älgstek

En frusen knölig älgstek

1 dl ättika. Sätt ugnen på 70 grader och lägg köttet i en ugnsfast form. I höstas fick vi en älsgstek av en vän när vi var på min sambos landställe i Dalsland
Pizzapannkaka

Pizzapannkaka

Jag hyvlar kål tunt, gärna på mandolin, och masserar med rapsolja, en dutt ättika, salt, peppar och italiensk salladskrydda
Maräng-Nutella tårta

Maräng-Nutella tårta

När marängen börjar bli vit och fluffig tillsätter du ättikan och fortsätter vispa på hög effekt tills marrängen är fast och du kan vända upp och ner på bunken utan att marängen rör sig
KÅLPUDDING

KÅLPUDDING

Det blev Mat-Tinas kålpuddingsrecept, men utan ättika. Vet inte riktigt vad ättikan har för syfte, och jag tycker det blev väldigt bra även utan