Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. 4 äggvitor (vispas till hårt skum + 1 tsk ättika). 125 grader 70 min. 1 tsk ättika. 125 grader
Vispa upp ägget, blanda det med ättikan och vattnet. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. De här pirogerna åt jag alltid hos farmor, är nog 10 år sedan jag åt dom sist, men de är så goda, har aldrig testat att göra dom själv, men nu var det allt dags för de
Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Sätt in i ugnen på 150 grader och låt järparna bli färdiga. ½ dl ättika 24%
Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Sätt in i ugnen på 150 grader och låt järparna bli färdiga. ½ dl ättika 24%
Sätt ugnen på 150 grader. Använd gärna ugnstermometer som du sticker mitt i fisken, när innertemperaturen nått 52 grader är fisken färdig att serveras, det tar 20-30 minuter beroende på fiskens tjocklek. ½ dl 12%-ig ättika. 52 grader är fisken färdig att serveras, det tar. ½ dl 12%-ig ättika
Resterna strimlades och blandades med rödlök som sjudits i olja, salt, socker och ättika till en egen sallad som man kan ha till lite vad som helst och den varar i kylskåp i ett par veckor tack vare ättikan och saltet
2 graderättika 24%. Rensa sillen men låt benen sitta kvar. Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Koka ihop ättika, vatten, socker och kryddor. Koka ihop ättika, vatten, socker och kryddor. D v s, tillaga det väl förpackat i folie på endast 90 grader i ugnen och steka på ytan efteråt med lite salt och peppar. Stek på en fin yta först och efterstek i ugnen på 110-125 grader utan folie, så går det snabbare. 1 dl ättika, 12%. Sätt ugnen på 90 grader. I med en termometer och ugnsbaka i ugnen i ca 4 timmar, tills du har en innertemperatur på 57 grader vilket blir rare-medium rare. (60-62 grader well done/rosa. Sätt ugnen på 250 grader. Hetta upp olja till ca 150 grader. 1 dl ättika, 12%
1 dl ättika. Sätt ugnen på 70 grader och lägg köttet i en ugnsfast form. I höstas fick vi en älsgstek av en vän när vi var på min sambos landställe i Dalsland
När marängen börjar bli vit och fluffig tillsätter du ättikan och fortsätter vispa på hög effekt tills marrängen är fast och du kan vända upp och ner på bunken utan att marängen rör sig