Ättika i sås recept

Inkokt makrill med kall sås

Inkokt makrill med kall sås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram makrillfilé 5 dl vatten 5 st vitpepparkorn 2 msk dill 0,5 msk ättika , (12%) 0,8 msk salt 2 dl gräddfil 2 msk persilja , finhackad 2 msk dill , finhackad 0,8 msk salt 1 odefinierad peppar 1 kg potatis 250 gram grönsaksblandning Köp receptet Näringsvärde Kcal
Löksås

Löksås

Smaka av med några droppar ättika, en nypa socker samt salt och peppar. Hacka löken grovt eller strimla den
Kokt torskrygg med äggsås

Kokt torskrygg med äggsås

Kokvattnet tillfisken består av en del socker, en del salt och en del ättika. Idag på jobbet serverade jag rimmad, kokt torskrygg med äggsås
Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Koka upp ingrediensernatillsåsen och låt puttra på svag värme tillssåsen tjocknar, rör om då och då
Mamas godaste inlagda gurka

Mamas godaste inlagda gurka

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad isås – en bra bas i köket helt enkelt
Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Härligtsaftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämiggräddsås är svårslaget på middagsbordet
Skånsk ättiksgurka

Skånsk ättiksgurka

Den starkare är bra att ha hela året som inslagisåser och sallader. Sök MatSkap på blev några dagars utflykt till grannlandet med mycket dimma
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Trots frugans skeptisism baserat på minnen från bamba blev det en riktighit, även om jag kanske för min egen smak skulle vilja öst på lite mer med det lite mer ättikai den sötsura såsen för min smak
Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Koka upp ingrediensernatillsåsen och låt puttra på svag värme tillssåsen tjocknar, rör om då och då
Porterstek

Porterstek

Dagen innan. Smaka av såsen. Skär löken ibitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta
Förrätt och varmrätt från havet

Förrätt och varmrätt från havet

Efter förrätten så hugger viin på varmrätten, rimmad torskrygg som ugnsbakats med lite brynt smör och serveras med en god och galet lättlagad gräslökshollandaisesås och pickladerädisor
Lågtempererad ryggbiff med pumpasallad och pumpacreme…

Lågtempererad ryggbiff med pumpasallad och pumpacreme…

Resterna strimlades och blandades med rödlök som sjuditsi olja, salt, socker och ättikatill en egen sallad som man kan ha tilllite vad som helst och den varar i kylskåp i ett par veckor tack vare ättikan och saltet