Denna söndag ställer mamma fram dillkött på bordet med den klassiska sötsura såsen med ättikai. Sedan häller hon ilitei taget isåsen för att se hur den reder sig
Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Koka upp ingrediensernatillsåsen och låt puttra på svag värme tillssåsen tjocknar, rör om då och då
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad isås – en bra bas i köket helt enkelt
Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Härligtsaftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämiggräddsås är svårslaget på middagsbordet
Trots frugans skeptisism baserat på minnen från bamba blev det en riktighit, även om jag kanske för min egen smak skulle vilja öst på lite mer med det lite mer ättikai den sötsura såsen för min smak
Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Koka upp ingrediensernatillsåsen och låt puttra på svag värme tillssåsen tjocknar, rör om då och då
Efter förrätten så hugger viin på varmrätten, rimmad torskrygg som ugnsbakats med lite brynt smör och serveras med en god och galet lättlagad gräslökshollandaisesås och pickladerädisor
Resterna strimlades och blandades med rödlök som sjuditsi olja, salt, socker och ättikatill en egen sallad som man kan ha tilllite vad som helst och den varar i kylskåp i ett par veckor tack vare ättikan och saltet