Öring kokt recept

Ugnsbakad öring

Ugnsbakad öring

Servera med kokt potatis 2-3 öringar. Salta + peppra fisken, vänd i mjöl. Stek ca 1 minut på varje sida. Lägg i smord ugnsform med skinnet uppåt
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

TipsVälj alltid röding från hållbara bestånd och om det inte finns går det bra att ta öring, regnbåge eller annan hel fisk istället
Ugnsbakad hel fisk

Ugnsbakad hel fisk

Förbered kokt potatis, grönsaker samt ev. 1 hel fisk som röding, öring, harr eller regnbågslax, ca 500 gram
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

TipsVälj alltid röding från hållbara bestånd och om det inte finns går det bra att ta öring, regnbåge eller annan hel fisk istället
Ugnsbakad röding med vitvinssås

Ugnsbakad röding med vitvinssås

Förbered kokt potatis, grönsaker samt ev. Förbered under tiden kokt potatis, vitvinssås och tillbehör. Servera med vitvinssås, potatis, kokt sparris och grönsallad som färsk spenat
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

TipsVälj alltid röding från hållbara bestånd och om det inte finns går det bra att ta öring, regnbåge eller annan hel fisk istället
Öring på Dillbädd

Öring på Dillbädd

Filéea öringen men lämna skinnet kvar. Servera med kokt potatis och hollandaisesås och Chris härliga Tomatsallad
Ugnsbakad regnbåge

Ugnsbakad regnbåge

Servera kokt potatis till och dekorera med dillvippor. kokt potatis. kokt potatis. 4 portionsregnbåge (eller öring). 4 portionsregnbåge (eller öring) salt vitpeppar, malen 1 dl vetemjöl 2 msk smör 2 msk citron, pressad 3 dl kaffegrädde 2 tomater 0,33 slanggurka 1 kruka dill 1 kruka gräslök
Fiskelycka!

Fiskelycka!

Iallafall fick vi med oss tre öringar hem (dvs dagsransonen, jag hade kunnat fiska hela dagen annars
Gravlaxsås

Gravlaxsås

Har turen att ha släkt som besitter konsten att salta in röding/öring. Åt denna läckerhet till middag igår, kokt potatis( med en smörklick), gravfisk och gravlaxsåsen
Ugnsbakad hel röding med vitvinssås

Ugnsbakad hel röding med vitvinssås

Förbered fisken, kokt potatis, grönsaker samt sås medan ugnen blir varm. Koka under tiden kokt potatis, gör vitvinssås och tillbehör
Fina fiskarna i paket på grillen

Fina fiskarna i paket på grillen

Ett par fina rödingar och en öring låg på diskbänken och väntade på att bli middag. Eftersom varken jag eller sonen gillar vanlig kokt potatis så värst mycket gjorde jag återigen tilltryckta potatisar på grillen
Laxnuggets

Laxnuggets

Röding, öring, abborre och lax trängs i frysen med bär, svamp och kött. Kokt potatis och morotsremsor till det

Fiskefest i Högås

På kvällen så var vi alla med på stranden där det hade dukats långbord och serverades kokt sellak, kokt potatis, varmkorv och gräddstuvad renskav
Ät mer fisk. DEL 2.

Ät mer fisk. DEL 2.

vid 60-65 grader och temperaturen på färdig stekt, kokt eller grillad fisk skall aldrig överstiga 57 grader, det betyder att när du steker eller grillar din fisk så skall du under inga som helst omständigheter steka den så länge att kärntemperaturen når upp över 60 grader för då börjar äggviteämnen koagulera och det ser du på att fiskens kött får vita svettpärlor och det är också indikationen på att fisken håller på att bli överstekt och torr, och tyvärr även ett allt för allmänt fenomen på många finare restauranger. Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering