Blanda de torra ingredienserna med smöret. 1 påse saffran. Tillsätt sedan ägget och mjölken, blanda väl. Skala och skiva äpplena och stick ner dessa i smeten
Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och rör försiktigt ner det i smeten
Täck med bakduk. Rör ner saffran. Ställ dem med snittytan ner i två smorda formar med löstagbar botten. Pensla med uppvipat ägg och strö över pärlsocker
Stöt saffran i en mortel med sockerbit. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel. Tillsätt saffran, socker, salt, ägg och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, vit sirap, salt, stött saffran, ägg, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl
December är inte bara en månad med många trevliga möten, glöggfika och julbord som hör till. Ett mindre trevligt sällskap brukar vara de förkylningar som dyker upp i all stress och möten med snoriga vänner
Idag bjuder jag på en adventskaka, som inte är så svår att göra men som är lite av det där extra. ) Visst är det mysigt med lite tänt ljus nu när det blir mörkare
Täck med bakduk. Rör ner saffran. Ställ dem med snittytan ner i två smorda formar med löstagbar botten. Pensla med uppvipat ägg och strö över pärlsocker