Vispa ihop ajvar, crème fraiche, salt och peppar. 335 kcal22 g protein22,5 g fett10 g kolhydraterLax och grönsaker i krämig ajvar, 5 port500 g laxfilé1 gul lök200 g champinjoner1 msk smör300 g Ajvar Relish, mild2 dl lätt crème fraichesalt, svartpeppar200 g körsbärstomater50 g babyspenat1. Skär laxen i 2 cm stora bitar. Lägg försiktigt i laxen och låt allt småputtra tills laxen är genomstekt (ca 5 minuter). Lax och grönsaker i krämig ajvar, 5 port. 500 g laxfilé
Vispa ihop ajvar och kokosmjölk och häll ner i kastrullen. Skär laxen i bitar och rör ner. Lax och räkor i kokos- och ajvarsås, 6-8 portioner. 1 burk ajvar relish á 340 g (mild eller stark beroende på vad man gillar, jag hade stark). 8 portionsbitar laxfiléer. Lax och räkor i kokos- och ajvarsås, 6-8 portioner. 1 burk ajvar relish á 340 g (mild eller stark beroende på vad man gillar, jag hade stark). 8 portionsbitar laxfiléer
Då passar väl lax bra för lax vet ju alla att det är nyttigt. och gott, jag älskar lax. en bit lax. Lägg laxen i en ugnsform, ringla olja över, salta och peppra och ta någon kryddblandning du gillar som passar till lax
Lägg laxfiléen i en ugnsfast form och smeta över pesto/ajvar så det täcker ordentligt. Det går att variera med ajvar eller olika sorters pesto – röd eller grön färdig från affären, eller din egen
Annars går Ajvar också bra. Jag köpte en stor bit lax på Metro. En grönsallad med kallpressad Olivolja och Balsamvinäger samt några skivor smörstekt Aubergine smakade gott till laxen
I dag får vi lax att få till en god rätt. Laxbit, tinad eller färsk, ca 500 g räcker till 4 portioner. Ajvar ca 2 msk och kryddor efter smaken. Häll i tomater med ajvar och låt puttra ytterligare 5 minuter. Lägg in i formen laxen som skurits i ca 1 cm stora bitar. ca 1 dl Ajvar
För någon vecka sedan gjorde jag om ett recept sedan tidigare, original receptet innehåller kyckling men jag testade att byta ut kycklingen mot lax istället