Anklår kokta recept

Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinser

Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinser

Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Joråsatt, confiterade anklår med brässerad rödkål en vanlig sketen torsdag, så har vi det, rena lyxlivet
Ankrillettes med syrlig rödkål

Ankrillettes med syrlig rödkål

Gnid in anklåren med salt och socker, låt gärna ligga över natten. Varva anklåren med lagerblad, apelsinskal, kummin och svartpeppar i en kastrull
Faux Cassoulet (bönor, anka, fläsk, lök)

Faux Cassoulet (bönor, anka, fläsk, lök)

Bönor ska blötläggas, anklår confiteras, etcetera. Två burkar kokta vita bönor av god kvalitet. En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår. Lägg sedan på anklåren med skinnsidan upp och låt gå ytterligare 30 minuter tills skinnet börjar få färg. 4 portioner En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår En gul lök, hackad
Ankconfit med savojkål och lök

Ankconfit med savojkål och lök

anklår. Blanda socker och salt, gnid in anklåren med blandningen och ställ kallt 12 timmar. Skölj av låren i kallt vatten och lägg dem i en liten gryta, tillsätt ankfett så att det täcker
Konfiterad anka med linser och bondbönskräm

Konfiterad anka med linser och bondbönskräm

Fick tag på vakuumförpackad konfiterat anklår, bara att värma på i ugnen så är det färdig. Lägg upp linserna på en stor tallrik med anklåret ovanpå tillsammans med bonbönskrämen och ringla över lite av rödvinsreduktionen
Cassoulet

Cassoulet

2 confiterade anklår. Tillsätt de confiterade anklåren och de avrunna bönorna, koka ytterligare 30 minuter, utan lock
Konfiterat anklår

Konfiterat anklår

Testade mg på något nytt i helgen- konfirerat anklår. Jättegott, men anklåret var lite torrt så nästa gång ska jag nog försöka hitta ankfett på burk och lägga i lite extra i pannan, annars var det riktigt gott och smakrikt
Confiterat anklår, honungsglaserad vitkål och purjolök samt hasselbackspotatis

Confiterat anklår, honungsglaserad vitkål och purjolök samt hasselbackspotatis

När vi var i Uppsala för en tid sedan tittade jag in i butiken där, har ingen Picard i Västerås än så länge, och passade då på att köpa både färdiga confiterade (kokta i ankfett under lång tid i låg värme) anklår och ett fryst ankbröst, båda väldigt franska specialiteter
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

I förrgår blev det anka med körsbärssås av anklåren jag köpte häromdagen, i dag blir det klassisk anka à l'orange

Confit de Canard m apelsin

Lägg anklåren med rivet skal från två apelsiner samt svartpeppar i en plastpåse.  Anklåren. Lägg anklåren i en långpanna eller i en ugnsfast form och häll över ankfettet så att det täcker
Enkel pastasås med lövbiff och soltorkade tomater

Enkel pastasås med lövbiff och soltorkade tomater

Ofta lägger jag ut recept på mer fancy pants recept men det är inte så att jag en vanlig vardagskväll ställer mig och gör paella eller konfiterade anklår utan när jag kommer hem från jobbet vill jag ofta att det ska gå snabbt, vara gott men ändå lagat från grunden