Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
eller pensla med lite apelsinmarmelad. 100 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt2 dl strösocker2 stora ägg eller 3 små1 tsk mald kardemumma1,5 dl glutenfri mjölmix. 1 tsk mald kardemumma
5 kg tunna revbensspjällSaltSvartpeppar3 msk sweet chilli sauce eller ketchup, om du vill göra den barnvänlig1 msk soja1 msk apelsinmarmelad (jag använder en utan skal), plommonsylt eller ingefärssylt1 tsk mald ingefära1 vitlöksklyfta, pressad eller finhackad1 nypa torkade chiliflingor, om så önskasSätt ugnen på 180 grader. 1 msk apelsinmarmelad. 1 tsk mald ingefära