Minuterna innan hade jag hållit ett av mina brandtal om vikten att ta sig till skolan trots det där motståndet som gärna infinner sig vid en begynnande förkylning eller någon annan mer eller mindre påhittad ursäkt
Rör ned apelsinmarmeladen och till sist resten av mjölet blandat med bakpulvret. dl apelsinmarmelad. Blanda frukt och nötter med litet av mjölet och rör ned detta i smeten
Svagt syrligt munkänsla, brödig, apelsinmarmeladmed en behaglig dröjande beska. Smaken är mindre söt än doften men fortfarande söt och med klara inslag av humle
n och kom lagom in till Gokväll och Maud Onnermark som höll på att koka apelsinmarmelad. Skala hälften och släng bort skalen, skär alla frukter i mindre bitar
Mindre än en vecka kvar nu. Rör smör och socker luftigt och poröst. Undertecknad sällar sig till den skara som börjar känna något som är orväckande likt stress i maggropen och listorna med "att göra" fylls på undan för undan
½ dl apelsinmarmelad. Rör matfettet smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Blanda mjöl, socker, kakao och bakpulver, för hand eller i en matberedare
Dela smeten i två delar en lite mindre att smaksätta med kakao och vaniljsocker, och den större delen smaksätts med apelsinskal och apelsinmarmelad eller apelsinsaft
Med hjälp av er bakmaskin blanda ihop alla ingredienser. Fyll med en tesked marmelad på den bredaste punkten av degbiten och rulla ihop triangeln medans ni sakta drar i degen, börja från den bredaste sidan