Aptitretare skinka recept

Enkla varma smörgåsar

Enkla varma smörgåsar

Lunch, aptitretareeller bara för att. Lägg två skivor skinka på varje smörgås. Snabba och enkla att göra, på 30 minuter har du en liten aptitretare, en lunch, en nattmacka eller bara ett mellanmål. 6 st skivor vitt bröd6 tsk chilisås (alt 6 tsk ketchup + 6 krm oregano, blandat)12 skivor skinka12 skivor smörgåsgurka (eller vanlig slanggurka)6 skivor tomat1 gul lök, i 6 skivor2 dl riven ost2 ägg2 krm svartpepparGör så här. 12 skivor skinka
Minipizzor med olika fyllningar

Minipizzor med olika fyllningar

Variera med fyllningarna, exempelvis skinka-champinjon eller majs-lök osv. 300 g kokt skinka. Fördela jästen i en bunke och lös upp det i vattnet

Gott nytt 2012!

Hacka skinkan. Tillsätt svamp och skinka och låt fräsa ytterligare en stund. Asiatisk råbiff, 2 port som aptitretare. 2 skivor rökt skinka. 2 skivor rökt skinka
Grillnyheter från Lönneberga

Grillnyheter från Lönneberga

Aptitretare med pålägg från Lönneberga. Pålägg kan tex vara ost, skinka, korv, leverpastej och gärna toppat med någon grönsak
Om kemi, smaklökar och giftermål

Om kemi, smaklökar och giftermål

Kocken Anton Bjuhr talar sig varm om en saltglass han nyligen serverat som aptitretare. Äpple och kanel, vanilj och jordgubb, ost och skinka
Helg i Karlstad!

Helg i Karlstad!

Älskar när man får en liten aptitretare före maten och när personalen presenterar maten på ett proffsigt sätt
Två quesidillas

Två quesidillas

4 skivor rökt skinka. Lägg ut en av fyllningarna på fyra tortillabröd. Lägg på de kvarvarande bröden och stek smörgåsarna i en torr het stekpanna tills osten smälter
Plockmat Hemma hos Linn

Plockmat Hemma hos Linn

När alla var samlade, och eftersläntarna hade fått sig en drink och några aptitretare dukades bordet med Tortilla de Patata, svenska Albondigas på spett, kryddade med chili, koriander och vitlök, med en tomatdipp, samt ensalada mixta med tomater från lilla Essingen
Italienska breadpops – en salt variant av söta cakepops.

Italienska breadpops – en salt variant av söta cakepops.

De kan ätas antingen som aptitretare, till förrätt eller som drinktilltugg. Detta är en salt variant där vi mixade ner trista brödkanter från frysen istället (som blev över från den italienska smörgåstårtan) och lät dem ackompanjeras av italienska smaker såsom lufttorkad skinka, soltorkade tomater, basilika, rostade pinjenötter och parmesan
Tre små starters

Tre små starters

Först ut blev det en tallrik med tre små aptitretare. Den fasta men söta päronklyftan draperades med en lufttorkad skinka
Fylld zucchini

Fylld zucchini

Finhacka under tiden zucchinikött, skinka och vitlök. Fräs zucchinikött, skinka och vitlök några minuter i lite smör i en stekpanna

Aptitretaren

dela skinkan mitt itu på längden. 4 skivor lufttorkad skinka. Skär baguetten i 8 cm-tjocka skivor. Mixa färskost med basilika till en ljusgrön kräm, rör i citronskalet

Tias smördegspaj med skinkfyllning

En perfekt aptitretare. smördegsplattor 200 g rökt skinkaca 150g feta ost1 purjolök, 15 cm2 dl crème fraiche1 ask philadelphia ost, 140 g paprikaSaltPepparPaprika pulverÄgg till penslingSkär skinka och purjolök i. 200 g rökt skinka