Servera till den rökta fisken. Rökt fisk med pepprig coleslaw 2 portioner. 250 g rökt fisk, ex makrill, böckling eller lax. Rökt fisk med pepprig coleslaw 2 portioner
Goda kryddor till omeletter är t ex curry (passar bra till fisk och skaldjur), eller senapspulver (gott till skinkrester och korvstrimlor), eller pepparrot (gott om du använder rökt kött, t ex hamburgerkött eller rökt renstek som fyllning i omeletten)
Blanda alla ingredienser och servera med fisken. 6 dl kokta matkorn (eller mathavre)400 g (2 medelstora) grön fast zucchini200 g (2 rejäla) morötter10 rädisor2 knipplökar200 g rensad rökt makrill eller böckling. 200 g rensad rökt makrill eller böckling
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Läcker, väldoftande och snabblagad är denna trevliga smårätt med böckling och kaviar. Särskilt bra passar den till rökt fisk och ägg, men du kan också använda den som den är till kalla fiskrester som du kanske blandar i en sallad
Många nyttiga ämnen i fisk alltså, som vi behöver för att må som bäst. Gårdagens snabba gröna middag med varmrökt lax passar in i kategorin "må bra", eftersom fisk är en bra källa till vitamin D, vitamin B12, protein, selen och jod. Och dessutom innehåller fet fisk, det vill säga lax, inlagd sill, böckling och makrill, de viktiga omega-3 syrorna som är bra för hjärta, hjärna och syn
Vi köpte rökt lax, böckling och torskrom som vi åt med nykokt potatis, bröd, romsås och sallad. Evas Kroppkakor är en gårdsbutik och café där det säljs kroppkakor, närproducerade delikatesser och charkuterier som fisk, korv och isterband