½ dl vispgrädde. 1 dl riven parmesan. Skölj och dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet och låt ånga av på låg värme i ca 5 minuter
Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. 2 port1-2 solo vitlök0,5 blomkål2 msk gräddeen klick smörpersilja1 dl parmesansalt och pepparSkär ett kryss i vitlökarna oc in i ugnen i ca en halvtimme på 225 grader
½ dl Arla® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 blomkålshuvud, ca 500 g ½ dl Arla® vispgrädde 50 g Arla® Svenskt Smör 150 g Arla® färskost naturell 1 msk citronsaft 1 tsk salt 2 msk hackad färsk gräslök
Detta är en annan variant på blomkålsmos, den jag gör oftast. 2-3 dl vispgrädde. 1/2 dl riven parmesan. 1 blomkålshuvud 2-3 dl vispgrädde. 1/2 dl riven parmesan
Vi mår båda betydligt bättre av all den träning vi kan få genom att vistas ute flera timmar per dag. Jag serverade blomkålsmoset till nystekt hamsi, små sardin/ansjovis-liknande fiskar
2 ½ dl grädde eller creme fraiche. Ett annat tips är att göra mos på hälften blomkål och hälften broccoli, eller att ha ca 1 dl hackad fryst spenat tillsammans med blomkålen. 2 ½ dl grädde eller creme fraiche