Blomkålsmos. Koka upp grädden och tillsätt smör och kryddor. Jag och min man blev tokless på ägg och bacon till frukost, och kött med smör och bearnaisesås till middag, vi hade ju så lite erfarenhet från början så maten blev väldigt enformig
Koka blomkålen så den blir någorlunda mjuk. Jag har inte skrivit så exakta mått på ingredienserna nedan, dels för att jag inte har dom och dels för att det är så enkelt att göra så mycket eller lite du vill av det här och du kan enkelt smaka av och se vad du behöver mer eller mindre av
Skär i mindre buketter. Det blev blomkålsmos med jätteköttbullar ( tyvärr köpta men med hög kötthalt) och rårörda lingon + mozzarella, tomat och blandsallad
Smörstekt hamsi (ansjovis) med blomkålsmos. Ett varmt tack till alla som läste, delade och kommenterade, det ger mig energi att fortsätta att sprida min matfilosofi här och i mina kokböcker
Koka ett och ett halvt blomkålshuvud. Torsk och äggsåsgratäng med blomkålsmos. Koka tre ägg. Blomkålsmos. lägg fyra frysta torskblock i en form, fyll på vatten och krydda med kryddpeppar och lagerblad och salt och låt stå i ugnen tills den är färdig (ca 30 min 250 grader). dela tre kokta ägg två ggr i en äggdelare, häll i 1,5 dl grädde och en halv dl mjölk och en bit hackad purjo, två stycken crabsticks i en katrull och låt koka ihop, krydda med salt och dill ev. 4-5 portionsBoil 1 1/2 cauliflower "head" (until its soft)Boil 3 eggs (hardboiled 5-7 minutes)Place 4 frozen pieces of cod in a baking dish. Baking in the middle of the oven for 30 minutes at 250 degrees celsius (482 Fahrenheit)Cauliflower mash. 5-7 min. 30 min
Vid lunch började jag känna att halsen gjorde ont så det blev ingen styrketräning för mig idag, riktigt synd för idag stod dips på schemat, en av mina favoritövningar
Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningarna. De kunde knappt somna igår för att de var så förväntansfulla, och det är så härligt att veta att de trivs så bra - det är en riktigt bra personalgrupp på mina barns förskola verkligen och det är jag så innerligt tacksam för
) Serverades med broccoli- och blomkålsmos, en perfekt kombo. Broccoli – och blomkålsmoset. Salta torsken med salt och låt det rimma ca 10 min. Stek torskryggsfiléerna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min