Enkelt, snabblagat och väldigt gott till rökt skinka, kassler eller annat kallskuret. Försäljningen har ökat med 16,5 procent mellan 2007 och 2008. Den innehåller bara 2,2 gram kolhydrater per hundra gram och med sin milda smak och lena konsistens passar den till mycket. Blomkålsgratäng, 3–4 portioner
Dela majsen och tärna skinkan. Blanda grädde och ramslök, och häll över skinkan och grönsakerna. 1 blomkåls-huvud1 burk bogskinka (alltså hederlig gammaldags burkskinka. 1 burk bogskinka
Sedan har jag ju såklart lagat mat också och idag stog det blomkålsgratäng på menyn, kanske inte låter jättesexigt men det går faktiskt att göra det till en riktig höjdare med hjälp av en god skinka, vin och ett par goda ostar
Jag gjorde det på det absolut enklaste viset, men jag kan tänka mig att man kan smaksätta på många olika sätt, med lite färska örter, lite senap eller så kan man lägga i lite skinka eller bacon
Servera exempelvis ihop med varmrökt lax, skinka eller en bönsallad. Detär verkligen en bra grönsak, och jag gillar att den fått ett nytt uppsving i och med att vi försöker hitta alternativ till kolhydratskällor
Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Bryt Serranoskinkan i mindre bitar och strö över. Smaka av Gratäng Crèmen med salt och bred den i ett jämnt lager på blomkålen