Servera med couscous, ris eller bulgur. Fräs lök och vitlök i en stekpanna i olja tills den är mjuk. Tillsätt saffran, grovhackad koriander, spiskummin och krossade tomater
Servera med couscous, ris eller bulgur. Fräs lök och vitlök i en stekpanna i olja tills den är mjuk. Tillsätt saffran, grovhackad koriander, spiskummin och krossade tomater
Servera med couscous/bulgur och myntayoghurt. Detta är farmor Kerstins variant, för ikväll hade vi lyxen att komma hem från jobbet till dukat bord, orginalreceptet hittar du här
Servera med bulgur,mathavre eller ris och en muffsig sallad. Jag vet att många är skeptisk tilllamm, det luktar konstigt, smakar blöt yllekofta men då har man inte ätit lamm då har man ätit en gammal tacka
här med pasta, men det går lika bra med ris, bulgur eller couscous. Köper styckad framdel i orientbutik, det är ett trevligare sätt att stycka lamm än våra svenska traditioner, vilket troligen beror på att man i andra delar av världen använder lamm på ett annat sätt, som vilket kött som helst och ofta använder lammköttet just till grytor av olika slag
Tillsätt paprika och zucchini och stek nån minut till. Så jag köpte annan korv med konstigt namn - ízletes kabanoss (med smak av paprika och vitlök) och merguez (lamm och nötkorv med kummin och koriender)
Stek löken i stekpannan (häll i mer olja om det behövs) tills löken blir mjuk och genomskinlig. Vänta 30 minuter, och sedan strör du över russinen och torkade persikor och in i ugnen i 15 minuter till. Beroende på vilket kött du använder så tar det ca 2 timmar i ugn för nötkött, 1 timme för kyckling och lammkött. lamm eller kyckling) i 5 cm tjocka grytbitar. 2 glas vin (rött eller vitt är upp till dig
Gillar ni inte blomkål så byt ut det mot bulgur och blanda gärna ned lite russin. Det kanske är helt fel av mig att få associationer till mat från Mellanöstern, men så var det i alla fall
Koka bulgurvetet och låt det svalna. Koriandern visade sej passa väldigt bra som smaksättare, en mycket smarrig överraskning, vitlöken och persiljan kändes båda som väldigt självklara val tilllammet
Jag använde couscous istället för bulgur och blandfärs istället för lammfärs. Couscous / Bulgur mix. Men vi satte oss och letade recept och tillslut hittade vi
Visst känns det som att det är fräscht med tillbehör som bulgur med örthack och liknande istället för tunga potatisgratänger såhär när det börjar bli vår