Första gången jag åt friteradcamembert var i Piteå på Noliamässan för ett X antal år sen. Jag stekte min panerade Camembert i olja och lite smör i en liten stekpanna
300 g camembert. 300 g camembert 2 ägg 3 dl grovt ströbröd eller panko 1 l neutral frityrolja salt och peppar 125 g hallon lavendelhonung citronverbena eller mynta, till garnering
) och camembert också men där drog jag gränsen. Ikväll så åt vi friterad banan med glass till efterätt (och även kakor) efter det att vi friterat potatis till middagen
Friteradcamembert med hjortron är ju en klassiker, väldigt god dessutom. Beräkna för fyra personer ca300 - 350 g Brie eller Camembert - inte alltför mogen50 g naturella cashewnötter50 g skållade, skalade mandlar50 g pumpakärnor3/4 dl valfri sirap eller flytande honungfrysta tinade björnbär, hjortron eller blåbär - så mycket du har råd och lust medRosta nötter, mandlar och pumpakärnor i en het, torr panna tills de blir ljust bruna
Vill man gärna ha ost istället för efterrätt kan man testa att göra friteradcamembert med varm hjortronsås istället, då följer man fortfarande det nordisk-italienska temat, och här passar champagnen utmärk som dryck