Camembert i ugn recept

Camembert fondue med baconlindad potatis!

Camembert fondue med baconlindad potatis!

Lindainpotatisenibaconskivorna och lägg dom på en ugnsplåt. färsk timjan. olivolja. Koka potatisarna så att de nästan är genomkokta och låt dom svalna
Camembert Sallad med Prosciutto

Camembert Sallad med Prosciutto

Portioner. Ingredienser. olivolja, vitbalsamvinäger. Instruktioner. Ta bort pappret från förpackningen men lägg camamberten i trälådan igen
Camembert med ägg

Camembert med ägg

Dela osten i två halvor (som en tårtbotten) och lägg dem ivarsitt av locken till osten. Knäck ett ägg över respektive osthalva och pudra över paprikapulver
Camembert smothered roasties!

Camembert smothered roasties!

Lägg dom iugnsformen och vänd runt i matfettet. Värm upp grädde och blanda med camembert och riven cheddar
Kantarellpaj med camembert

Kantarellpaj med camembert

Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihoptill en smulig massa, eller använd fingertopparna
Ugnsrostade rotfrukter med lök och camembert

Ugnsrostade rotfrukter med lök och camembert

Smörj en ugnsform med lite olja och fördela potatis, morötter, lök och vitlök. Skrubba potatisen väl. Dela stora potatisari klyftor och små, tex färska, i halvor
Ännu en buffé...

Ännu en buffé...

En varm brietårta (camembert fungerar minstlika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico
Ugnsbakad Brieost med rostade nötter, äppelsirap och björnbär

Ugnsbakad Brieost med rostade nötter, äppelsirap och björnbär

Friteradcamembert med hjortron är ju en klassiker, väldigt god dessutom. En bitBrie som var kvar från julafton, fick sällskap iugnen av rostade nötter med en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabrikeni höstas
Bakad brie med varm hjortronsylt

Bakad brie med varm hjortronsylt

Att servera varm ost är inget ost, och allt som oftast brukar jag baka camembert och äta den som fondue
Krustader m olika fyllningar.

Krustader m olika fyllningar.

Varm brie/ camembert och hjortronkrustad. Ta ut ur ugnen och dit med en rejäl klick hjortronsylt innan du stoppar den i munnen
Dille på färska fikon

Dille på färska fikon

Äter jag en vitmögelost så föredrar jag camembert, som jag tycker har lite mer smak. Runt nyår när alla presenterade tips på olika rätter som kunde passa till nyårssupén, så stötte jag på en förrätt hos Erika som tilltalademig