Dela osten i två halvor (som en tårtbotten) och lägg dem ivarsitt av locken till osten. Knäck ett ägg över respektive osthalva och pudra över paprikapulver
Smörj en ugnsform med lite olja och fördela potatis, morötter, lök och vitlök. Skrubba potatisen väl. Dela stora potatisari klyftor och små, tex färska, i halvor
En varm brietårta (camembert fungerar minstlika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico
Friteradcamembert med hjortron är ju en klassiker, väldigt god dessutom. En bitBrie som var kvar från julafton, fick sällskap iugnen av rostade nötter med en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabrikeni höstas
Äter jag en vitmögelost så föredrar jag camembert, som jag tycker har lite mer smak. Runt nyår när alla presenterade tips på olika rätter som kunde passa till nyårssupén, så stötte jag på en förrätt hos Erika som tilltalademig