I Argentina serveras ofta cheesecake till efterrätt. Denna är lite speciell då den inte innehåller Philadelphia ost, vilket är det vanliga, utan Mascarponeost, min favorit-färskost
Rör cream cheese och mascarponen mjuk och klumpfri med elvisp i en stor skål. ) Och när jag "hittade" de här bilderna blev jag ruskigt sugen på att baka den här cheesecaken igen
Kanske är det för att jag tycker att jag använder bättre råvaror, eller för att jag upplever smaken mjukare och rundare när jag som i detta recept använder mascarpone
Vispa philadelphiaosten och mascarponen mjuk med elvisp. Grunden till denna tårta tog jag i min vita choklad cheesecake men konsistensen blev lite som en blandning av mousse och cheesecake
Häll blandningen i bunken med cheesecakesmeten och blanda väl. 1250 g mascarpone. 1Vispa ihop creame cheese och mascarpone i en stor bunke med elvisp. 1Blanda det smälta gelatinet med cirka 2 dl av cheesecakesmeten direkt i pannan. 1Häll cheesecakesmeten i formen, täck med plastfilm och låt stelna i kylskåp över natten. Ställ cheesecaken i frys cirka 1 timme före serveringen. 1Ta ut cheesecaken ur formen
Vispa mascarpone och creme fraiche till. En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecaken med blåbär och citron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Gjorde denna cheesecake här om dagen som jag verkligen kan rekommendera. Topping 350 g tinade blåbär 1 dl färskpressad citronjuice 1 1/4 dl socker Botten 200 g digestivekex 100 g smält smör Fyllning 500 g mascarpone 5 dl crème fraiche 3 msk florsocker. 500 g mascarpone