Chokladälskarens drömtårta recept

Moussetårta med tre sorters choklad

Moussetårta med tre sorters choklad

Ugn 175°. Chokladbotten. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner socker, det smälta smöret och sikta i övriga ingredienser

Chokladälskarens drömtårta

Smörj en två-liters form med löstagbar botten (springform). Sätt ugnen på 225° C. Smält blockchokladen och smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme

Nötmaräng- och chokladtårta

Sätt ugnen på 150 grader. Rosta nötterna i en torr, het teflonpanna tills de fått färg. Gnugga dem sedan i en handduk tills skalet släpper

Drömgod chokladmarängtårta

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål av rostfritt stål eller glas. Blanda ner sockret, lite i taget, och vispa tills det bildas styva toppar

Chokladbomb

Botten. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt grädden och blanda ihop. Blanda och sikta ner bakpulver, kakao och vetemjöl i äggblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet