Skiva Chorizo och fläskfile och stek först chorizon och sedan fläskfilén i fettet från korven. Den här fick jag hemma hos mamma för en massa år sedan och den gick då under namnet ”kreolskans söndagsgryta” om jag inte minns fel
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling och chorizo. Den här grytan blev jättegod, jag älskade den och den var riktigt enkel att göra (så som många grytor)
Fräs bitarna i smör i en gryta tills de är genomstekta. Önskar du en tjockare konsistens på grytan kan du reda av den med någon tesked majsstärkelse i några matskedar vatten
En snabblagad mustig och god gryta med lite hetta. Stek först korven, lägg över i en gryta, bryn köttet i fettet från korven i omgångar, lägg över i grytan
Jag använde en färsk kryddrik lammkorv, Merguez, men det går lika bra med Kabanoss eller Chorizo. Igår hade vi gäster på middag och bjöd då på kreolsk gryta som innehåller bland annat fläskfilé och stark korv
Smaka av grytan med salt och peppar. 1200 g kryddig korv, till exempel chorizo . 1Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. 1Blanda ner kyckling, oliver, cornichoner och syltlök i grytan