) 1 portion ½ dl bulgur 1 dl vatten En nypa saffran En nypa gurkmeja Dressing ½ dl pressad apelsinsaft 1 krm kanel 1 tsk honung En till nypa saffran Till Salladen En bit varmrökt lax (delad i mindre bitar) En näve kräftstjärtar eller räkor Sharonfrukt i tärningar Physsalis i klyftor Rödlök i skivor Soltorkade tomater i strimlor Körsbärstomater i klyftor Salladsblad Keso- och stenbitsromsröra 1 dl keso 2 msk créme fraiche 1 msk kräftost (Kavli) 1 msk mango chutney 1 msk stenbitsrom Blanda samman ingredienserna till keso- och stenbitsromsröran och ställ den i kylen så länge. 1 msk mango chutney
Tillsätt då äpplen, rödlök, kanelstång och en liten skvätt balsamico och en liten skvätt vatten. Idag gjorde jag en chutney med äpplen och chili som var jättegod tillsammans med de fina fläskkotletterna från Nibble gård jag hittade i affären