Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Hetta upp kokosolja i en rymlig gryta och fräs kryddor och currypasta under omrörning helt kort. Gillar du hetta tar du den större mängden currypasta, och är du den lite mesigare sorten (som jag) tar du den mindre mängden
Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, honung, tikka masala kryddmix och currypasta. Jag blev inspirerad av den indiska touchen från tidningen GI&hälsa
Krydda på med gurkmeja, currypulver eller currypasta och chilipulver. Vad jag lyckats lista ut skall det indiska namnet på den här raringen vara – Palak dal shorva – men vi kallar den mest indisk linsgryta…
Currypasta. I helgen blev det indiskt, en variant på chicken tikka masala enligt Allt om LCHF som serverades tillsammans med blomkålsris och en fräsch raita
Någon som är sugen på indiskt. Eller nej förresten det gjorde jag egentligen inte för jag kunde bara inte bestämma mig hur jag på bästa sätt skulle servera den här fantastiskt goda indiska grytan